Calculaties

ter wal facilitair beheer calculatiesCalculaties

Hét uitgangspunt voor een doeltreffende schoonmaak is de calculatie, ofwel het schoonmaakbestek. Ter Wal Facilitair Beheer heeft meer dan een decennia ervaring met het calculeren in de schoonmaakbranche en of het nu een school, kantoorgebouw, woningen, zorginstelling of een industriële omgeving betreft, we hebben voor al deze gebouwen een passende calculatie. Wij kunnen voor u dan ook een voorcalculatie maken voor uw eigen dienst of als voorbereiding op een aanbesteding.

Gezien onze ruime ervaring in de schoonmaak, waarbij wij nimmer het belang van de uitvoerende partij uit het oog zijn verloren, zijn wij als geen ander in staat om een realistische calculatie voor u te maken op de onderstaande manier.

Inventarisatie

Om tot een calculatie te komen welke aansluit bij uw wensen zullen wij uw gebouw(en) moeten inmeten en deze gegevens, samen met uw specifieke wensen, vertalen tot een stuk maatwerk voor uw gebouw(en). Hierbij zullen wij ons richten op de kritieke ruimtes en aan de hand hiervan het juiste programma samen te stellen. Kritieke ruimten zijn in onze beleving die punten waarvoor niemand zich verantwoordelijk voelt behalve uw schoonmaakdienst of schoonmaakbedrijf. Denk hierbij aan verkeersruimtes, toiletten, kantines enzovoort. Maar ook flexibele werkplekken, die in toenemende mate aanwezig zijn in gebouwen gezien de populariteit van het nieuwe werken, dienen hygiënisch schoongehouden te worden om ongewenste verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen. Eigen (vaste) werkplekken hebben minder aandacht nodig, immers ook de gebruikers zelf kunnen worden aangesproken op hun eigen werkomgeving.

Bij de totstandkoming van de calculatie zullen wij zowel uw belangen (kostenreductie en kwaliteit) in het oog houden maar ook zeer zeker de belangen behartigen van de uitvoerende partij om te voorkomen dat er een onrealistische calculatie komt te liggen welke in geen geval aansluit bij de praktijk. Schoonmaak is vrij eenvoudig, het draait altijd nog steeds om de factor tijd. U dient dan ook voldoende tijd te reserveren voor de uitvoerende mensen. Immers, het leveren van kwaliteit kost geld, maar het niet leveren van kwaliteit kost kapitalen.

Implementatie of inkoop.

Nadat de (voor)calculatie is gemaakt is het zaak om het werkprogramma te implementeren of in te kopen. Dit kunnen wij voor u doen maar u kunt ook zelf de software aanschaffen om werkschema’s uit te draaien voor de uitvoerende mensen. Deze software heeft ook de mogelijkheid om kwaliteitscontroles uit te voeren voor u.
Wij zullen u adviseren op gebied van de aanschaf van materialen, middelen en machines en u desgewenst helpen bij het instrueren van uw medewerkers.

Kiest u ervoor om diensten in te kopen, kunnen wij u helpen om tot de juiste keuze te komen door de verschillende offertes te beoordelen en daarnaast toe te zien op de juiste uitvoer van de overeengekomen werkzaamheden.

Hierbij zullen wij een aantal schoonmaakorganisaties uitnodigen om, aan de hand van een vooraf opgesteld eisenpakket en de voorcalculatie, een offerte aan te leveren. Deze zullen wij voor u beoordelen om zo te komen tot een onderbouwd advies.
Gezien onze ruime ervaring in de branche kunt u ervan uitgaan dat u altijd het juiste advies ontvangt.

Door ons te laten helpen om tot een keuze te komen verzekert u zich ervan dat u in zee gaat met een betrouwbare partij welke aansluit bij uw wensen. Daarnaast kunt u ervan uitgaan dat u zaken doet met een organisatie welke in staat is om een stuk continuïteit te bieden op gebied van de schoonmaak en overige aanvullende diensten als glasbewassing, leveren van sanitaire voorzieningen enzovoort.

Ter Wal facilitair beheer | Meppel | T 06-41252626 | @ info@terwal-fb.nl | KvK: 60356073 | BTW: NL195000195B01
© 2021 Ter Wal Facilitair Beheer - realisatie: Drukkerij Kleen